راهنمای طراحی سایت

مدت زمان طراحی سایت با کدنویسی

زمان طراحی سایت با کدنویسی

زمانی که بحث طراحی سایت با کدنویسی مطرح می‌شود مدت زمان انجام آن برای همه کارفرماها مهم است. فاکتورهای متفاوتی از جمله اهداف توسعه سایت، پیچیدگی یک وب‌سایت، تجربه توسعه دهندگان و … میتواند در تعیین زمان انجام کار تاثیر بگذارد. در این نوشته سعی می­کنیم با در نظر گرفتن ابعاد مختلف طراحی و توسعه انواع وب‌سایت ها و زمان طراحی سایت ها را بررسی و تشریح کنیم.

طراحی سایت چقدر طول میکشد؟

ما در جدول زیر سعی کرده ایم به طور متوسط، مدت زمان ایجاد سایت با کدنویسی را با توجه به سطح امکانات آن ها نشان دهیم. توجه کنید که زمان توسعه هر صفحه وب با توجه به پیچیدگی کارکردش میتواند متفاوت باشد.

نوع وب‌سایتمدت زمان تحلیل و طراحیمدت زمان توسعهجمع زمان کل
لندینگ پیج (صفحه فرود)45 ساعت60 ساعت 105 ساعت
وب‌سایت شرکتی60 ساعت85 ساعت145 ساعت
وب اپلیکیشن ساده160 ساعت450 ساعت610 ساعت
وب اپلیکیشن متوسط220 ساعت900 ساعت1120 ساعت
وب اپلیکیشن پیشرفته400 ساعت1600 ساعت2000 ساعت
مدت زمان متوسط طراحی و توسعه سایت

همانطور که در جدول بالا مشاهده میشود معمولا سایت ها به دو نوع وب‌سایت معمولی و یا وب اپلیکیشن تقسیم میشوند. میزان کار و مدت آن و همینطور انتخاب هر کدام از این ها بسته به نیاز ها و انتظارات شما از وب‌سایت متغیر است.

یک وب‌سایت معمولی که میتواند لندینگ پیج یا صفحه معرف شرکت شما باشد طبیعتا نسبت به یک وب اپلیکیشن امکانات کمتری دارد و این باعث میشود زمان طراحی و توسعه آن ها نسبت به وب اپلیکیشن ها کمتر باشد.

در ادامه به فاکتورهای موثر در زمان طراحی و توسعه سایت خواهیم پرداخت.

فاکتورهای تاثیرگذار در مدت زمان طراحی سایت با کدنویسی

عوامل و فاکتورهای مختلفی در طول پروژه بر روی مدت زمان ساخت آن تاثیر میگذارند که در زیر به سه تا از مهمترین آن ها اشاره کرده ایم:

  • هدف از راه اندازی و سطح انتظار کارفرما از توسعه وب‌سایت
  • پیچیدگی عملکرد و ویژگی های وب‌سایت
  • تجربه توسعه دهندگان و تیم سازنده سایت

در زیر به بررسی این موارد و تشریح زمان انجام هر کدام به طور متوسط میپردازیم.

هدف از راه اندازی سایت

ممکن است هدف شما از راه اندازی وب‌سایت بیشتر روی معرفی سازمان و شرکتتان و یا محصولاتی که ارائه میدهید متمرکز باشد. در این صورت احتمالا شما نیاز به یک وب‌سایت دارید نه وب اپلیکیشن. برای این کار یک وب‌سایت ساده که میتوان با وردپرس نیز آن را ساخت برای کسب و کار شما کافی خواهد بود؛ همچنین این نوع وب‌سایت ها برای بازده بیشتر نیاز به کار روی سئو و تبلیغات دارند برای همین ابزاری مثل وردپرس برای این کار مناسب تر میباشد.

اما در صورتی که میخواهید یک سایت سفارشی و یا یک خدمت آنلاین با ارائه محصول داشته باشید، یک وب اپلیکیشن کدنویسی شده و سفارشی برای شما بهترین گزینه خواهد بود. این نوع سایت ها همانطورکه پیشتر نیز اشاره شد نسبت به وب‌سایت های معمولی زمان بیشتری برای تکمیل و توسعه نیاز دارند. و در صورتی که به طور حرفه ای و بهینه ساخته شود نتیجه آن با هدفی که شما برای ساخت وب‌سایت در نظر دارید مطابقت بیشتری خواهد داشت.

وب‌سایتهایی مثل آپارات، دیجیکالا، دیوار و… از جمله سایت هایی هستند که با کدنویسی و توسط تیم های مجرب متشکل از برنامه نویس ها و طراحان مختلف ساخته شده اند. طبیعتا ساخت و توسعه وب‌سایت های مشابه و پیشرفته نسبت به سایت های ساده، زمان بیشتری برای اتمام کار میطلبد.

هدف از راه اندازی یک وب‌سایت تاثیر مستقیمی در انتخاب نوع آن و همچنین زمان طراحی وب‌سایت خواهد گذاشت. در زیر به یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار در مدت پروژه پرداخته شده است که پیچیدگی عملکرد و ویژگی های یک وب‌سایت میباشد.

پیچیدگی عملکرد وب‌سایت

یکی دیگر از عوامل موثر در طول مدت توسعه وب‌سایت پیچیدگی عملکرد، تعداد و همچنین پیچیدگی ویژگی های آن است. به عبارت دیگر هر چقدر که کار وب‌سایت و خدماتی که در آن ارائه شده است بیشتر باشد پیچیدگی کار و مدت زمان انجام آن بیشتر میشود.

به عنوان مثال یک وب‌سایت ساده ممکن است یک یا دو نوع کاربر داشته باشد. یکی از این کاربر ها ممکن است مشتری یا کاربر نهایی و دیگری مدیر سایت یا ادمین میباشد. ولی از طرفی ممکن است بعضی از سایت ها سطوح دسترسی مختلفی هم به کاربر نهایی و هم به ادمین های سایت بدهند. در این صورت پیچیدگی کار بیشتر میشود.

علاوه بر سطوح دسترسی و نقش های موجود، یک فاکتور دیگر که در پیچیدگی عملکرد وب‌سایت میتواند موثر باشد تعداد ویژگی های آن است. وب اپلیکیشن های خدماتی مثل اسنپ یا نمونه های مشابه در یک بستر ممکن است چندین خدمت و ابزار برای استفاده کاربران ارائه بدهند. هر چقدر که تعداد خدمات و ویژگی های سایت بیشتر باشد زمان تحلیل و اجرای پروژه نیز بالطبع  بیشتر خواهد شد.

با در نظر گرفتن هر یک از ویژگی های ارائه شده در یک وب‌سایت کدنویسی شده، باید پیچیدگی ذاتی هر یک از خدمات یا ابزار های موجود در پروژه را نیز به آن اضافه کرد. هر یک از ابزارها و ویژگی های سایت زمان معینی برای طراحی و توسعه خواهد گرفت.

علاوه بر هدف از توسعه و پیچیدگی ویژگی های یک وب‌سایت یکی از حیاتی ترین عوامل تاثیر گذار بر طول انجام کار تجربه تیم توسعه دهنده و تخصص های مورد نیاز برای اجرای پروژه میبشد.

تجربه توسعه دهندگان و سطح سازندگان وب‌سایت

فرقی نمیکند سایتی که میخواهید بسازید وب‌سایت معمولی است یا وب اپلیکیشن. برای طراحی و توسعه یک وب‌سایت شما به چندین متخصص برای جلو بردن پروژه وب‌سایتی خود نیاز خواهید داشت. در زیر مهم ترین نقش هایی که یک تیم توسعه وب‌سایت را تشکیل میدهد عنوان کرده ایم:

  • مدیر پروژه
  • متخصص UI/UX
  • برنامه نویس فرانت-اند
  • برنامه نویس بک-اند
  • مدیر بازاریابی

این لیست میتواند شامل نفرات و نقش های دیگری نیز باشد که ما در بالا حیاتی ترین و مهم ترین اعضا را مطرح کردیم که هر کدام در مراحل طراحی، توسعه و اجرای پروژه وب‌سایت نقش به سزایی دارند.

آشکار است که مدت زمان طراحی و توسعه یک پروژه با توجه به تجربه، تخصص و سطح دانش تیم توسعه دهنده آن رابطه مستقیم دارد. هر چقدر که نمونه کارهای یک تیم قوی باشد و همچنین تجربه و دانش اعضای آن بیشتر باشد سطح پروژه بالا میرود و البته سرعت اجرا هم بیشتر میشود چرا که اعضای تیم کار خود را به خوبی بلد هستند.

تاثیر فاکتورهای ذکر شده بر زمان پروژه

در زیر یک لیست از کارهایی که در طول پروژه طراحی و توسعه سایت انجام میشود قرار داده شده. در اینجا تاثیر فاکتورهای گفته شده بر روی مدت زمان پروژه نیز عنوان شده است.

  • فاز درک و تحلیل : در این مرحله تمامی فاکتورهایی که در طول پروژه موثر هستند تجزیه و تحلیل میشود. این فاز منجر به ایجاد یک برنامه برای جلو بردن مراحل پروژه میشود که میتواند حدودا یک هفته تا 10 روز نسبت به پروژه زمان ببرد.
  • فاز طراحی : وقتی صحبت از طراحی سایت میشود زیبایی صفحات تاثیر بسیاری روی کاربر میگذارد. در این مرحله از کار ظاهر وب‌سایت و همچنین نحوه تعامل کاربر با رابط کاربری و صفحه ساخته میشود. این مرحله نیز ممکن است یک تا دو هفته نسبت به تعداد صفحات و ویژگی های وب‌سایت طول بکشد.
  • فاز توسعه : در این مرحله کدنویسی سایت شروع میشود که میتواند از 3 هفته تا چند ماه نسبت به کار پروژه طول بکشد. برای یک وب‌سایت شرکتی معمولی ممکن است این مرحله دو هفته طول بکشد ولی برای یک وب اپلیکیشن متوسط یا پیشرفته این زمان میتواند تا 2 یا 3 ماه و حتی بیشتر نیز به طول بیانجامد.
  • فاز بازنگری : این مرحله ای است که کدنویسی و ساخت وب‌سایت تقریبا تکمیل شده است و کارفرما و دیگر اعضا (سهامداران) در مورد وب‌سایت بازنگری هایی میکنند و تغییرات یا کمبودهایی که ممکن است وجود داشته باشد را رفع میکنند. این مرحله نیز ممکن است از یک هفته یا بیشتر طول بکشد.
  • فاز راه اندازی و شروع : این مرحله زمان معینی ندارد و کاملا به فاز بازنگری و طول مدت آن بستگی دارد. پس از مرحله بازنگری در این مرحله وب‌سایت راه اندازی و قابل مشاهده میشود.

این نوشته با ایده گرفتن از این منبع نوشته شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *