به احتمال زیاد نام وردپرس را شنیده اید اما ممکن است مطمئن نباشید که آیا این پلت فرم مناسب برای وب سایت شما است یا خیر. برای اینکه به شما در تصمیم گیری کمک کنیم، در این پست می خواهیم معایب وردپرس، ایرادات وردپرس و روش های رفع مشکلات سایت وردپرس بررسی خواهیم کرد.
وردپرس در سال های اولیه خود فقط یک پلت فرم وبلاگ نویسی بود. اما، اکنون بزرگترین و یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) می باشد. اکنون به عنوان یکی از بهترین CMS ها در شناخته می شود.
به نظر شما وردپرس مناسب است یا نه؛ البته بسته به نیازهای خاص، مجموعه مهارت و اهداف شما بستگی دارد. این که آیا این سیستم محتوا مناسب موقعیت شما است یا بایستی چیز دیگری را کاملاً انتخاب کنیم، تنها کاری که می توانیم انجام دهیم این است که سعی کنیم شما را در مسیر درست راهنمایی کنیم.
اما ابتدا بایستی وردپرس را برای افراد ناآشنا توضیح دهیم.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب (CMS) است که فرآیند ساخت یک وبلاگ یا وب سایت را تا حد زیادی ساده می کند. در سال 2003 توسط مت مولنوگ و مایک لیتل ساخته شد. این نرمافزار منبع باز است که برای دانلود و تغییرات به صورت دلخواه خود، امکان پذیر می باشد. وردپرس به دلیل انعطاف پذیری خود به ویژه در بین وبلاگ نویسان و صاحبان مشاغل کوچک محبوب است.
سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟
سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم افزاری است که به کاربران کمک می کند بدون نیاز به دانش فنی، محتوا را در یک وب سایت ایجاد، مدیریت و اصلاح کنند. به عبارت دیگر، یک CMS به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به کدنویسی، یک وب سایت بسازید.
درباره ی وردپرس در بالا توضیح مختصری دادیم، و در کل وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد. هر سیستم مدیریت محتوایی یک عیب و مزیتی برای خودش دارد که تمرکز ما هم بیشتر بروی وردپرس می باشد.
برخی از سیستم های مدیریت محتوا عبارتند از :
معایب وردپرس و راه های مقابله با آن
در قدم اول شما بایستی یک سیستم محتوای درست و محبوب را انتخاب کنیم؛ سپس با مشکلات نگهداری آن آشنا شویم که وردپرس یکی از بهترین هاست. در کل بهتر است رفع مشکلات سایت وردپرس را به یک شخص متخصص بسپارید تا با بررسی دقیق معایب وردپرس در کسب و کار شما، باعث ایجاد حضور منحصر به فرد شما در اینترنت شود.
1- هر ویژگی خاص نیاز به یک افزونه اضافی دارد
در وردپرس اگر می خواهید یک ویژگی خاصی در سایت خود داشته باشید، باید افزونه ای اضافه کنید که آن عملکرد را فعال کند؛ پس بدیهی است با گذشت زمان با به وجود آمدن حفره ی امنیتی رو به رو شویم که نهایتا در اسرع وقت افزونه های مهم را بایستی بروز رسانی کنیم تا اکثر ایرادات وردپرس حل شود به طور کلی وردپرس نیاز به به روز رسانی مکرر دارد.
توجه : هنگام بروز رسانی وردپرس حتمی نهایت دقت را داشته باشید تا بعد از بروز رسانی دچار مشکل نشوید.
2- سرعت پایین وردپرس
یکی از مهترین معایب وردپرس سرعت پایین هنگام بارگذاری صفحه اصلی می باشد، از نظر آماری، فرصت شما برای جلب توجه مشتریان آنلاین شما 6 ثانیه است. در کل این مشتریان خیلی بی حوصله هستند؟ پس سرعت بارگیری و عملکرد صفحه شما بسیار مهم است. برای این که دچار این مشکل نشوید و سرعت بالایی داشته باشید؛ باید به دو مورد زیر توجه داشته باشید:
- با ابزار های کاهش حجم تصاویر سایت که باید می توانید سایت را بهینه کنید و به طوری کلی عکس ها نباید بیشتر از 50 کیلوبایت باشد.
- جلوگیری از استفاده بیش از حد افزونه ها در وردپرس
3- آسیب پذیری ها
وردپرس یک سیستم تولید محتوای منبع باز است، که هر شخص می تواند یک تم یا افزونه ای برای اهداف شخصی خودش بسازد، که این خود نیز قدرت وردپرس را نشان می دهد.به طور کل وردپرس به دلیل محبوبیت و وابستگی زیاد به افزونه ها اغلب هدف هکرها است؛ پس بهروزرسانیها بخش مهمی برای اطمینان از ایمن ماندن سایت شما هستند، زیرا 98 درصد هکها به دلیل پلاگینها و تمهای قدیمی اتفاق میافتد. بنابراین نقطه قوت سایت شما فقط بروی محتوا و اهداف شما نیست، بلکه نیروی انسانی متخصص ناظر بر سایت شما می باشد که باید امنیت شما را تامین کنند.
4- مشکلات هنگام اپدیت ها
معایب طراحی سایت با وردپرس در ابتدا میتواند باعث مشکلاتی شود، اما بدون توجه به برخی از ایرادات با چاله های جدی برخورد کنید. بروز رسانی وردپرس نیاز به بررسی دارد؛ تا هنگام اپدیت دچار اشکالات، خطا، مشکلات بین افزونه ها و لینک ها یا حتی خرابی های سایت نشود. پردازش بهروزرسانیها نیازمند یک برنامه نویس هست تا با دقت بررسی کرده و سپس اقدام بروز رسانی کند تا باعث کاهش ترافیک سایت شما نشود؛ همانطور که در موارد بالا ذکر کردیم، سرعت و بدون خطا بودن سایت یک موضوع مهمی است که با ترافیک سایت شما ارتباط مستقیم دارد.
5- پشتیبانی و رفع ایرادات وردپرس
مشتریان فکر می کنند که پس از ایجاد سایت وردپرس خود، کار آنها انجام شده است. ولی وب سایت وردپرس شما نیاز به نگهداری مداوم و آپدیت دارد. این فقط یک فرآیند خودکار نیست، بلکه نیروی انسانی متخصص برای مدیریت بهروزرسانیها، مشکلات و نقصهای امنیتی مورد نیاز است. عملاً این منجر به هزینههای ماهانه پشیبانی اضافی می شود که ممکن است هنگام بررسی بودجه اصلی وبسایت خود انتظار آن را نداشته باشید.
نتیجه گیری کلی برای رفع معایب طراحی سایت با وردپرس
تکنولوژی زمانی در بهترین حالت خود قرار می گیرد که مردم را گرد هم می آورد.
- بروز رسانی ایرادات وردپرس و افزونه ها.
- گرفتن نسخه پشتیبان از فایل ها، تصاویر و پایگاه های داده
- نظارت بر مشکلات امنیتی وردپرس
- تجزیه و تحلیل گوگل برای بررسی دقیق ترافیک سایت
- اطمینان از کارکرد سایت
- گزارش ماهانه از عملکرد کلی سایت
- بررسی لینک های خراب و مشکلات